- 8/18/20
- 569
افعال پرکاربرد آلمانی | mögen
فعل mögen
فعل mögen به معنای دوست داشتن یا علاقه داشتن یک فعل پر کاربرد در زبان آلمانی است. باید بدانید که فعل mögen یک فعل بی قاعده است (در درس 16 کمی در مورد افعال بی قاعده صحبت کردیم) پس صرف کردن آن کمی با افعال با قاعده متفاوت خواهد بود. در ابتدا نحوه صرف این فعل را میبینیم. (فعلا درگیر نحوه صرف این فعل نشوید)
حالا مثال های بیشتری را بررسی می کنیم:
منبع بیاموز
فعل mögen
فعل mögen به معنای دوست داشتن یا علاقه داشتن یک فعل پر کاربرد در زبان آلمانی است. باید بدانید که فعل mögen یک فعل بی قاعده است (در درس 16 کمی در مورد افعال بی قاعده صحبت کردیم) پس صرف کردن آن کمی با افعال با قاعده متفاوت خواهد بود. در ابتدا نحوه صرف این فعل را میبینیم. (فعلا درگیر نحوه صرف این فعل نشوید)
استفاده از فعل mögen بسیار ساده است. اما نکاتی دارد که باید آن را رعایت کنید. برای مثال من میخواهم اعلام کنم که میوه سیب (der Apfel) را دوست دارم.ich mag (من دوست دارم)
du magst (تو دوست داری)
er/sie/es mag (او دوست دارد)
wir mögen (ما دوست داریم)
ihr mögt (شما دوست دارید)
sie mögen (آنها دوست دارند)
جمله بالا ساده ترین شکل استفاده از فعل mögen است. دو نکته در این جمله مهم است. اول اینکه بر خلاف زبان فارسی در آلمانی در زمان نشان دادن دوست داشتن (برای اسامی شمارپذیر) آنها معمولا به صورت جمع گفته می شود. (Äpfel به معنای سیب ها) و دوم اینکه نباید از حرف تعریف استفاده کنید. (اگر از حرف تعریف استفاده کنید یعنی در مورد سیب هایی مشخص صحبت می کنید نه همه سیب ها)Ich mag Äpfel (من سیب دوست دارم)
حالا مثال های بیشتری را بررسی می کنیم:
نکته: در مورد اسامی شمارش ناپذیر (مثل آب، چای، قهوه، شیر و …) اسم به صورت مفرد می آید.Der Junge mag Äpfel (پسر سیب دوست دارد)
Sie mögen Äpfel (آنها سیب دوست دارند.)
Wir mögen Äpfel (ما سیب دوست داریم.)
نکته: فعل mögen در مورد دوست داشتن چیزی به صورت عمومی مورد استفاده قرار می گیرد. در صورتی که چیزی میل دارید (مثلا می خواهید سفارش غذا بدهید) باید از فعل möchten استفاده کنید. درIch mag Milch (من شیر دوست دارم.)
منبع بیاموز